Kleurige bollenvelden in de Bollenstreek – Landgoed Keukenhof

In Zuid-Holland vindt je uitgestrekte bollenvelden in de Bollenstreek tussen Amsterdam en Den Haag.

Wij waren in het gebied rondom Lisse, Hillegom, Vogelenzang en De Zilk. Hier vele grote velden volop bloeiende narcissen, hyacinten en het begin van de bloei van de tulpen. Wat een kleurenpracht.

We zagen verschillende soorten gele narcissen in verschillende variaties van kleine tot grote, enkel of met meerdere bloemen. In wat kleinere hoeveelheden ook diverse hyacinten in de kleuren paars, rose en wit. De tulpen waren nog grotendeels in knop vanwege het koudere weer. Maar ze zullen grotendeels in bloei komen bij meer voorjaarsweer.

Je kan de Bollenstreek verkennen door met de auto rond te gaan rijden of wandelingen te maken rondom de velden. Informatie kan je krijgen op de website van de Bollenstreek: www.bollenstreek.nl

Wij hebben een wandeling gemaakt vanaf het Landgoed Keukenhof waar je het Kasteel Keukenhof kan vinden. Een uitgestrekt landgoed met vele landerijen, bossen, boerderijen en de Lageveensemolen. Dit is een polder wipmolen die de waterstand op peil moest houden.

De wandeling die we gelopen hebben kan je vinden op mijn pagina bij Outdooractive.com

Als je de bolgewassen in bloei wil zien kan dit tot ongeveer half mei.

Keukenhof is in 2023 vanaf donderdag 23 maart tot en met zondag 14 mei geopend van 8:00 – 19:30 uur.

Tickets zijn uitsluitend online verkrijgbaar. De tickets zijn geldig op een vaste datum gedurende het openingsseizoen in een vooraf vastgesteld tijdslot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *