Schloss Nymphenburg – Zomerresidentie Beiers hof – Munchen

Tijdens ons bezoek aan Munchen- Beieren hebben we Schloss Nymphenburg en park bezocht. Het barokke slot was vroeger een Zomerresidentie van het Beierse hof.

Toen we er aankwamen viel ons al op hoe groot het complex is Op het terrein vind je Slot Nymphenburg maar ook een groot park van 180 hectare met veel waterpartijen en een Cascade (waterval)

Naast Schloss Nymphenburg staan er 4 Parkburgen en het Marstall museum die we allemaal bezocht hebben.

Maar het bezoek aan Slot Nymphenburgh was een van de hoogtepunten. We hebben hier 20 kamers kunnen bekijken.

In deze kamers – zalen zijn verschillende stijlen gebruikt. Soms is er nog de originele barokstijk te zien. Maar ook zijn er die redesigned zijn in Roccoco of Neoclassical stijl.

Bijna alle kamers hadden fresco schilderingen tegen plafond of muren. Bij de Rococo kamers waren vele opgelegde decoraties.

Mijn hoogtepunten in het slot waren de ‘ Steinerner saal ‘ (marmeren Zaal) , de slaapkamer waar Ludwig 2 geboren is en de ‘ Schonheitengalerie ‘ waar 36 portretten hingen van mooie vrouwen uit Munchen.

Verder gingen we naar de Parkburgen.

Amalienburg. Hier zagen we vertrekken met een combinatie van Europese en Chinese invloeden, een vertrek dat versierd was met Delfs blauwe tegels en de Grote Salon of Spiegelzaal.

Badenburg – Hier vind je een inpandig zwembad

Magdalenenklause: Een apart gebouw waar binnenin een grot nagebouwd was met veel schelpen. Hierin is een kapel en zie je een beeld van Maria.

Pagodennburg: Deze was helaas gesloten.

Marstallmuseum: Dit was voor mij een verrasssing. Dit is een museum met rijtuigen en sleeen van vooral Ludwig 2 van Beieren. Maar ook is er een uitgebreide porseleinverzameling te zien.

We hebben er flink wat uren doorgebracht. Als je van paleizen, tuinen en rijtuigen houd zeker een aanrader.

Geplaatst in Duitsland, Kastelen in Duitsland, Reizen algemeen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *